responsive WordPress theme Redpeppergang.com
Project: red pepper gang

red pepper gang

Red pepper gang productions verzorgt creatieve communicatie voor haar klanten, waar mogelijk gebaseerd op storytelling principes. Zoë Cramer, eigenaar van red pepper gang productions, hanteert als visie dat een boodschap beter overkomt en beklijft als deze verpakt is in een verhalende vorm. Sinds 2010 gebruikt zij haar communicatie achtergrond ook bij het produceren van bedrijfsfilms en video content voor sociale media.

OPDRACHT:

gonzodesign is gevraagd om een totale nieuwe responsive WordPress website voor red pepper gang te ontwerpen en te realiseren. Nadruk bij de website lag op een unieke vormgeving en een overzichtelijke lay-out zodat binnen enkele muisklikken uitgebreide informatie over het bedrijf, diensten, afgeronde opdrachten en nieuwsberichten te vinden zijn.

Responsive WordPress Theme voor Red pepper gang op verschillende beeldschermformaten
fig.1: Responsive WordPress Theme voor Red pepper gang

OPLOSSING:

Dit responsive WordPress Theme heeft 2 Custom Post Types (extra tijdslijnen voor de afgeronde projecten en referenties) en 1 Custom Page Type tbv. de verschillende diensten die red pepper gang aanbied. Voor de afgeronde projecten is er extra code geschreven zodat de klant ook Vimeo video’s als ‘uitgelichte afbeelding (featured image)’ kan toevoegen bij de verschillende projecten.

Projectpagina met Vimeo video als featured image op een tablet
fig.2: Projectpagina met Vimeo video als featured image

Er is ook een Theme Options module gecodeerd in de backend om bijv. op één plek de adresgegevens en sociale media kanalen op te kunnen geven die dynamisch op de verschillende bladzijdes getoond kunnen worden. Maar ook om afbeeldingen te kunnen uploaden voor de verschillende dynamisch opgemaakte bladzijdes, zoals o.a. de blog/archief/zoek index pagina’s en de 404 pagina.

Screenshots van de homepage en van de portfolio bladzijde op een Mac Pro laptop
fig.3: Homepage en Portfolio gedeelte

Elke hoofdpagina is ook voorzien van een custom meta box in de backend waardoor de klant gemakkelijk een (custom) titel en subtitel kan invoeren in de header van deze bladzijden. Verder maakt deze WordPress website ook gebruik van widgets. Met widgets kun je inhoud, functies en andere elementen toevoegen aan de WordPress sidebar en andere (aangemaakte) widget gebieden.

Mijn zelfgemaakte gonzocons 2.0 Icon Font (100 Line Icons) is geïntegreerd in deze website. Er is ook veel aandacht besteed aan de zoekmachine vriendelijkheid en performance (o.a. laadtijd) van de nieuwe website.

Ontwerp Specificaties

Platform/CMS: WordPress

Techniek: HTML5, CSS3, PHP, jQuery, Ajax

Responsive: Ja

Bijzonderheden: custom icon font (gonzocons), uitgebreide Theme Options, custom page type (tbv. diensten) 2 Custom Post Types (tbv. referenties en portfolio), Custom Meta Box voor (sub)titels op hoofdpagina’s, nadruk op SEO en performance.

Enneh, .. ‘like what you see’?

Vraag een Offerte aan!