responsive maatwerk WordPress theme QUBE Recruitment

QUBE Recruitment

QUBE Recruitment helpt organisaties te groeien door de juiste mensen te werven. QUBE Recruitment helpt kleine en grote organisaties recruitment succesvoller te maken. Na meer dan 7 jaar als Agency- en Corporate Recruiter te hebben gewerkt is Martijn van Citteren in oktober 2021 QUBE Recruitment gestart.

OPDRACHT:

gonzodesign is gevraagd om een nieuw logo, visitekaartje, briefpapier en custom-made WordPress website voor QUBE Recruitment te ontwerpen en te realiseren. Nadruk bij de WP website lag op een unieke vormgeving, een overzichtelijke lay-out, een snelle laadtijd en een inclusief design voor doven en slechtzienden (WCAG2.1)

Afbeelding van het logo van QUBE Recruitment en de verschillende maatvoering in het gridsysteem.
Fig.1: QUBE Recruitment logo

OPLOSSING:

Als eerste is er een logo ontworpen en zijn in de verdere huisstijl herkenbare elementen verwerkt, die afgeleid zijn van het logo. De elementen keren steeds terug en zorgen zo voor de herkenbaarheid en identiteit van de diverse media uitingen. Hieronder het ontwerp van de voor- en achterkant van de visitekaartjes voor QUBE Recruitment, met de slogan op de achterkant.

Afbeelding van de voor- en achterkant van de visitekaartjes ontworpen voor QUBE Recruitment
Fig.2: Visitekaartjes voor QUBE Recruitment

Er is ook een responsive maatwerk WordPress thema ontworpen en ontwikkeld voor QUBE Recruitment. Door weinig tijd voor het bedenken en toevoegen van content is de website nu gepubliceerd als een minimum viable product (MVP). Een MVP omvat de minimale functionaliteiten van een website om toch levensvatbaar te zijn. Binnenkort zullen er meer functionaliteiten (o.a. blog en vertalingen) worden toegevoegd aan de bestaande site.

Dit responsive WordPress Theme heeft 1 Custom Page Type ten behoeve van de recruitment oplossingen die QUBE Recruitment aanbied. Verder zijn er ook een aantal Custom Page templates gebouwd om op deze pagina’s o.a. dynamisch de recruitment oplossingen te kunnen laten terugkomen.

Fig.3: Responsive WordPress Theme voor QUBE Recruitment

Er is ook een Theme Options module (Redux Framework plugin) gecodeerd in de backend om bijv. op één plek de adresgegevens en sociale media kanalen op te kunnen geven die dynamisch op diverse bladzijdes en in de footer getoond kunnen worden. Google Analytics code, Google Maps embed code, etc. zijn ook ingevoerd in de Theme Options. Zo ook de mogelijkheid om afbeeldingen te kunnen uploaden voor de verschillende dynamisch opgemaakte bladzijdes, zoals o.a. de blog/archief/zoek index pagina’s en de 404 pagina.

Een afbeelding met enkele gedeeltes uit de layout van dit Responsive maatwerk WordPress thema
Fig.4: Enkele gedeeltes uit de layout van dit Responsive maatwerk WordPress thema

Elke pagina is ook voorzien van meerdere ACF (via Advanced Custom Field plugin) velden in de backend waardoor de klant gemakkelijk o.a. een titel en subtitel kan invoeren in de header van deze bladzijden. Verder maakt deze WordPress website ook gebruik van veel widget-area’s. In deze widget-area’s kun je met widgets inhoud, functies en andere elementen toevoegen aan de WordPress sidebar en andere (aangemaakte) widget gebieden, zoals o.a. de footer.

Door dit (goed gecodeerd en gestructureerd) custom-made WordPress thema en met de ingebouwde Gutenberg editor (en dus geen pagebuilder WP plugins) is deze website retesnel (zie figuur 5 hieronder). Maar ook door de ingebouwde widget area’s, ACF velden en het Redux Theme option module is de site 100% FSE (Full Site Editing) waardoor de opdrachtgever volledige controle heeft over alle content.

Afbeelding met bovenin de lighthouse scores (performance: 97, Accessibility: 100, Best Practices: 100 en SEO: 100) en onderin de GTmetrix scores, waarbij de Core Web Vitals in het groen zitten
Fig.5: Boven de Lighthouse (mobiele) scores van quberecruitment.nl en onder de GTmetrix (incl. Core Web Vitals) scores.

Mijn zelfgemaakte gonzocons 2.0 Icon Font (100 Line Icons) is geïntegreerd in deze website. Er is ook heel veel aandacht besteed aan de zoekmachine vriendelijkheid, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid (zowel voor de frontend als de backend) van de nieuwe website.

Ontwerp Specificaties

Grafische items: logo, visitekaartjes en briefpapier.

Platform/CMS: WordPress

Techniek: HTML5, CSS3, PHP, jQuery, Ajax

Responsive: Ja

Software: Adobe Illustrator, WAMP en SublimeText

Kleuren: PMS 432, PMS 348 & PMS 7461

Bijzonderheden: logo specificaties, custom icon font (gonzocons), Redux Theme Options, custom page type (diensten), Advanced Custom Fields voor o.a. (sub)titels op pagina’s, 15+ widget-area’s, nadruk op SEO, web toegankelijkheid en performance.

Enneh, .. ‘like what you see’?

Vraag een Offerte aan!