Het dubbelzijdig ontwerp van het visitekaartje voor Qube Recruitment
Project: QUBE Recruitment

QUBE Recruitment

QUBE Recruitment helpt organisaties te groeien door de juiste mensen te werven. QUBE Recruitment helpt kleine en grote organisaties recruitment succesvoller te maken. Na meer dan 7 jaar als Agency- en Corporate Recruiter te hebben gewerkt is Martijn van Citteren in oktober 2021 QUBE Recruitment gestart.

OPDRACHT:

gonzodesign is gevraagd om een nieuw logo, visitekaartje en briefpapier voor QUBE Recruitment te ontwerpen en te realiseren. Het beeldmerk is afgeleid van een kubus (cube) die tevens de letter ‘Q’ vormt, de beginletter van dit recruitment bedrijf. De verschillende zichtbare vlakken van de kubus hebben allemaal een andere kleur. Deze (huisstijl)kleuren komen uiteraard ook terug in het logo, de visitekaartjes en het briefpapier.

Afbeelding van het logo van QUBE Recruitment en de verschillende maatvoering in het gridsysteem.
Fig.1: QUBE Recruitment logo

OPLOSSING:

Als eerste is er een logo ontworpen en zijn in de verdere huisstijl herkenbare elementen verwerkt, die afgeleid zijn van het logo. De elementen keren steeds terug en zorgen zo voor de herkenbaarheid en identiteit van de diverse media uitingen. Zo ook in het ontwerp van de voor- en achterkant van de visitekaartjes voor QUBE Recruitment, met hun slogan op de achterkant.

Logo specificatie QUBE Recruitment. Hierin wordt het logo en beeldmerk gedefinieerd en zo ook de huisstijl kleuren als de lettertypes.
Fig.2: Logo specificatie QUBE Recruitment

Voor het briefpapier is een enkelzijdig ontwerp gemaakt wat geschikt is als onderlegger voor printwerk. Er is ook een versie van het briefpapier gemaakt zodat de klant deze ook kan toepassen in bijv. Microsoft software als achtergrond voor het aanmaken van bijvoorbeeld een .PDF.

Het huisstijl handboek is geschreven om de verschillende afspraken (o.a. PMS kleuren, lettertypes, stijlopmaak ten behoeve van de correspondentie, diverse afmetingen, etc.) vast te leggen.

Ontwerp Specificaties

Grafische items: logo, visitekaartjes en briefpapier.

Software: Adobe Illustrator

Kleuren: PMS 432, PMS 348 & PMS 7461

Bijzonderheden: logo specificaties, huisstijl handboek, goede contrastkleuren (toegankelijkheid)

Enneh, .. ‘like what you see’?

Vraag een Offerte aan!