Maatwerk WordPress thema PEC Nederland
Project: PEC Nederland BV

PEC Nederland BV

PEC Nederland is een ervaren en onafhankelijk ingenieursbureau. PEC Nederland richt zich op technische adviesdiensten, onderhouds-, energie- en projectmanagement, inspectie en inventarisatie van nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudsprojecten in de utiliteitsbouw.

OPDRACHT:

gonzodesign is gevraagd om een nieuw logo, visitekaartje, briefpapier en maatwerk WordPress website voor PEC Nederland te ontwerpen en te realiseren. Nadruk bij de WordPress website lag op een unieke vormgeving, een overzichtelijke lay-out, een snelle laadtijd en een inclusief design voor doven en slechtzienden.

Het nieuwe logo van PEC Nederland BV
Fig.1: Het nieuwe logo van PEC Nederland BV

OPLOSSING:

Als eerste is het nieuwe logo ontworpen en zijn in de verdere huisstijl herkenbare elementen verwerkt, die afgeleid zijn van het logo. De elementen keren steeds terug en zorgen zo voor de herkenbaarheid en identiteit van het visitekaartje en briefpapier.

De dubbelzijdige visitekaartjes van PEC Nederland BV
Fig.2: De dubbelzijdige visitekaartjes van PEC Nederland BV

Er is ook een responsive maatwerk WordPress website ontworpen en ontwikkeld voor PEC Nederland. Dit responsive WordPress Thema heeft 2 extra ingebouwde tijdlijnen, een tijdlijn ten behoeve van de diensten die PEC Nederland aanbied. De tweede tijdlijn is voor de afgeronde projecten van PEC Nederland.

Een volledig responsive maatwerk WordPress thema
Fig.3: Een volledig responsive maatwerk WordPress thema

Er is ook een Theme Options module gecodeerd in de backend. Hier kan de opdrachtgever o.a. adresgegevens en sociale media kanalen invoeren. In deze module is er ook de mogelijkheid om afbeeldingen te kunnen uploaden (o.a. van de 404 pagina), Google Maps toe te voegen en nog meer handige zaken.

Totale branding van PEC Nederland: logo, huisstijl en een maatwerk WordPress website
Fig.4: De totale branding van PEC Nederland op zowel papier als scherm

Door dit maatwerk WordPress thema én door gebruik te maken van de ingebouwde Gutenberg editor is deze website supersnel. Er is ook veel aandacht besteed aan de zoekmachine vriendelijkheid, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid (zowel voor de frontend als de backend) van de nieuwe website.

Boven de Pagespeed Insight (mobiele) score van pecnederland.nl en onder de GTmetrix (incl. Core Web Vitals) scores.
Fig.5: Boven de Pagespeed Insight (mobiele) score van pecnederland.nl en onder de GTmetrix (incl. Core Web Vitals) scores.

Maar ook door de extra ingebouwde widget area’s, ACF velden en het Redux Theme option module is de site 100% FSE (Full Site Editing) waardoor de opdrachtgever volledige controle heeft over alle content in de website. And last but not least .. mijn zelfgemaakte gonzocons 2.0 Icon Font (100 Line Icons) is ook geïntegreerd in deze website.

Ontwerp Specificaties

Grafische items: logo, visitekaartjes en briefpapier.

Platform/CMS: WordPress (maatwerk thema)

Techniek: HTML5, CSS3, PHP, jQuery, Ajax

Responsive: Ja

Software: Adobe Illustrator, WAMP en SublimeText

Kleuren: PMS 4140, PMS 368, PMS 3591 & PMS 305

Bijzonderheden: logo specificaties, custom icon font (gonzocons), Redux Theme Options, custom page type (diensten & projecten), Advanced Custom Fields voor o.a. (sub)titels op pagina’s, 15+ widget-area’s, nadruk op SEO, web toegankelijkheid en performance.

Enneh, .. ‘like what you see’?

Vraag een Offerte aan!