NMFF-websites

Het doel van NMFF (Natuur en Milieu Federatie Flevoland) is verbreding van het draagvlak voor natuur, milieu en duurzaamheid in Flevoland. Dat doet NMFF samen met de vele plaatselijke groepen en met provinciale groene organisaties, maar ook met voorlopers uit bedrijfsleven en andere maatschappelijke organisaties.

OPDRACHT:

NMFF was op zoek naar een partij die hun verouderde WordPress sites kon voorzien van een redesign. Functionaliteit op de sites moest behouden worden, zoals o.a. het plaatsen van duurzame initiatieven op een kaart voor een bepaalde stad of regio.

OPLOSSING:

Marcel Bootsman van nostromo.nl heeft samen met gonzodesign een nieuw ontwerp neergezet voor 6 websites. Er is gekozen voor één uniforme layout, omdat de verschillende websites nagenoeg dezelfde functionaliteiten bevatten en dezelfde content indeling hebben. Algemene functionaliteiten van de websites zijn verwerkt door Marcel Bootsman in een aparte core plugin, zodat alle sites dezelfde code gebruiken (maintainability).

fig.1: Responsive WordPress Theme voor NNMF

gonzodesign was verantwoordelijk voor het maken van de benodigde CSS (Cascading Style Sheets) files t.b.v. de opmaak van de websites. In overleg is er één standaard CSS file gemaakt waarin de standaard opmaak/styling van alle verschillende basis HTML-elementen worden gedefinieerd in de core plugin.

Site-specifiek kleurgebruik én vormgeving zijn beschreven in de standaard style.css file van elk site thema. Alle thema’s zijn opgebouwd met het Genesis Framework als basis waarmee toekomstbestendig thema’s kunnen worden gebouwd, met oog voor schone en moderne code.

Bekijk alle websites hier: duurzaamalmere.nl, duurzaamflevoland.nl, duurzaaminnoordoostpolder.nl, duurzaaminlelystad.nl, duurzaamdronten.nl, duurzaamurk.nl.

Ontwerp Specificaties

Platform/CMS: WordPress, Genesis Framework

Techniek: HTML5, CSS3, PHP, jQuery, Ajax

Responsive: Ja

Bijzonderheden: aparte plugin voor alle functionaliteit, CSS Flexbox, CSS Grid Layout, standaard en site specifieke CSS, nadruk op SEO en performance.

responsive WordPress redesign