responsive WordPress theme ikdoemeejijook
Project: Ikdoemeejijook

Ikdoemeejijook

Het doel van NMFF (Natuur en Milieu Federatie Flevoland) is verbreding van het draagvlak voor natuur, milieu en duurzaamheid in Flevoland e.o. Dat doet NMFF samen met de vele plaatselijke groepen en met provinciale groene organisaties, maar ook met voorlopers uit bedrijfsleven en andere maatschappelijke organisaties.

OPDRACHT:

gonzodesign is gevraagd om een nieuwe responsive WordPress campagne website voor NMFF te ontwerpen en te realiseren. Het doel van deze website is het samenbrengen en tonen van de verschillende campagnes vermeld op de diverse duurzaamheid community websites.

Een responsive WordPress theme, ziet er goed uit op laptop, tablet en mobiel.
fig.1: Een nieuw en responsive WordPress site voor NMFF

OPLOSSING:

Deze responsive WordPress site heeft één Custom Post Type (nieuwe tijdlijn in WordPess) om de verschillende (lopende) campagnes in te publiseren, zodat deze makkelijk dynamisch kunnen worden ingelezen op de homepage.

Superstrakke layout op alle mobiele apparaten, getoond worden de site op een mobiele telefoon en tablet
fig.2: Superstrakke layout op alle mobiele apparaten

De verschillende campagnes worden in een Masonry (jQuery library) layout getoond. Een masonry is een raster lay-out op basis van kolommen, waarbij de rijen geen vaste hoogte hebben. Kortom, een masonry lay-out optimaliseert het gebruik van ruimte binnen de webpagina door onnodige hiaten te verminderen.

Masonry lay-out van de gepubliseerde campagnes.
fig.3: Masonry lay-out

Verder is er ook een Theme Options module gebouwd in de backend om bijv. op één plek de adresgegevens en sociale media kanalen op te kunnen geven die dynamisch op de verschillende bladzijdes getoond kunnen worden. Maar ook om ervoor te zorgen dat alle content op de website is aan te passen door de opdrachtgever.

Responsive tot op het bot
fig.4: Deze website ziet er goed uit op alle apparaten

Verder maakt deze WordPress website gebruik van widgets. Widgets zorgen ervoor dat de opdrachtgever inhoud, functies, navigatie menu’s en andere elementen toe kan voegen aan de WordPress sidebar. Ook is mijn gonzocons 2.0 Icon Font (100 Line Icons) geïntegreerd in deze website.

Nadruk bij de website lag op een unieke vormgeving en structuur zodat binnen enkele muisklikken uitgebreide informatie over de campagnes en nieuwsberichten te vinden zijn. Er is tevens veel aandacht besteed aan de zoekmachine vriendelijkheid en performance (o.a. laadtijd) van de nieuwe website. De site is ook volledig Gutenberg klaar gemaakt voor de toekomst ..

Ontwerp Specificaties

Platform/CMS: WordPress

Techniek: HTML5, CSS3, PHP, jQuery

Responsive: Ja

Bijzonderheden: custom icon font (gonzocons), Systeem fonts, Theme Options, Custom Post Type (tbv. campagnes), nadruk op vormgeving, SEO en performance.

Enneh, .. ‘like what you see’?

Vraag een Offerte aan!