maatwerk WordPress website voor n29
Project: n29 | B&B Amsterdam

n29 | B&B Amsterdam

Mijn opdrachtgevers zijn een Iers-Nederlands stel, elk met een eigen carrière. In juli 2012 begonnen ze hun Bed & Breakfast op de gerenoveerde eerste verdieping van hun herenhuis. Na de renovatie van de begane grond tot een multifunctionele ruimte (2016), hebben ze ook een fitnessruimte en sauna gebouwd die beschikbaar is voor hun gasten. De naam n29 is afgeleid van hun adres Noorderstraat 29 in Amsterdam.

OPDRACHT:

gonzodesign was gevraagd om een nieuwe maatwerk WordPress website voor n29 te ontwerpen en te realiseren. Het grootste probleem was dat het boekings- en reserveringssysteem niet meer werkte op hun website. De 3rd party die hiervoor verantwoordelijk was had de service beëindigd. Verder lag de nadruk op een unieke vormgeving, overzichtelijke lay-out, snelle laadtijd en inclusief design.

OPLOSSING:

Oorspronkelijk hadden de opdrachtgevers 3 verschillende ‘losse’ websites draaien op 3 verschillende domeinnamen. Websites waar respectievelijk de 2 B&B kamers, de multi-functionele ruimte (Ground Floor) te bekijken waren én een website waar de bezoeker vervolgens zijn/haar kamer kon boeken.

Ik heb één maatwerk WordPress thema ontworpen en ontwikkeld voor n29 waarin alle aspecten terugkomen van de oorspronkelijke 3 websites. Hiervoor is o.a. gekozen vanwege een betere vindbaarheid, een consistente uitstraling maar ook het verlagen van de onderhouds- en hostingskosten.

project afbeelding website op een iMac en een Macbook

Dit responsive WordPress Thema heeft 1 extra ingebouwde tijdlijn voor het tonen van de 2 B&B kamers en de multi-functioneel indeelbare ruimte. Er is ook een Theme Options module toegevoegd aan de backend. Hier kan de opdrachtgever o.a. adresgegevens, link Google maps, review links en nog meer handige zaken makkelijk invoeren, die op meerdere plekken in de layout van de website terugkomen.

afbeelding van het n29 maatwerk thema op 3 verschillende devices: mobiel, tablet en laptop

Mijn opdrachtgevers wilden geen koppeling met een e-commerce module voor het boekings- en reserveringssysteem (geen betaling vooraf), maar wel een beschikbaarheidskalender en een koppeling met iCal. Na lang onderzoek is er uiteindelijk gekozen voor de WordPress plugin Hbook, achteraf gezien een perfecte match.

Door dit maatwerk WordPress thema én door gebruik te maken van de ingebouwde Gutenberg editor is deze website supersnel. Er is uiteraard ook veel aandacht besteed aan de zoekmachine vriendelijkheid, performance, beveiliging, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid (zowel voor de frontend als de backend) van de nieuwe website.

Google's PageSpeed score voor de n29 website

Maar ook door de extra ingebouwde widget area’s, ACF velden en het Redux Theme option module is de site 100% FSE (Full Site Editing) waardoor de opdrachtgevers volledige controle heeft over alle content in de website. Mijn zelfgemaakte gonzocons 2.0 Icon Font (100 Line Icons) is uiteraard ook geïntegreerd in deze nieuwe WordPress maatwerk website.

Ontwerp Specificaties

Platform/CMS: WordPress

Techniek: HTML5, CSS3, PHP, jQuery

Responsive: Ja

Bijzonderheden: custom icon font (gonzocons), Systeem fonts, Theme Options, Custom Post Type (tbv. B&B kamers), boekings- en reserveringssysteem, nadruk op gebruiksvriendelijkheid, SEO en performance.

Enneh, .. ‘like what you see’?

Vraag een Offerte aan!