responsive WordPress theme leerschoon.nl

Leerschoon M/V

Het consultant team van Leerschoon M/V bestaat uit specialisten uit de logistieke wereld met ruime management en consultancy ervaring. Voor de werving en selectie van geschikte kandidaten gebruiken zij hun uitgebreide en levendige netwerk, maar ook sociale media en professionele vacaturebanken.

Opdracht:

Leerschoon M/V vroeg gonzodesign de website te ‘moderniseren’, met andere woorden het responsive maken van de website zodat deze ook geschikt is voor mobiel gebruik. Eén van de belangrijkste eisen was dat de layout van de content moest hetzelfde blijven.

Oplossing:

Allereerst is de layout responsive gemaakt middels CSS en is er tevens een mobiel navigatie menu, incl. secundaire menu-items, toegevoegd voor het navigeren op kleinere beeldschermen. De website is ook klaar gemaakt voor de Gutenberg editor (de nieuwe Block Editor voor WordPress 5.0 en hoger), waarna alle content is omgezet naar blocks.

Foto van de mobiele navigatie uitgeklapt om een tablet
fig.1: Mobiele navigatie op Touch Screen

Naast diverse aanpassingen aan de HTML en CSS files (±40% van alle CSS verwijderd) heb ik ook goed gekeken naar alle geïnstalleerde plugins en onnodige plugins verwijderd. Door deze aanpassingen is de pagespeed (laadtijd per pagina) op mobiel met bijna 500% verbetert!

Responsive WordPress Thema voor Leerschoon M/V
fig.2: Website op laptop en op mobiel.

Na publicatie van het responsive herontwerp van deze website is deze WordPress site naar een andere webhost verhuisd (database migratie, nieuwe emailserver, etc.).

Ontwerp Specificaties

Platform/CMS: WordPress

Techniek: HTML5, CSS3, PHP, jQuery

Responsive: Ja

Bijzonderheden: Responsive Layout, nieuwe mobiele Navigatie (Walker-Nav), nadruk op SEO en performance.

Enneh, .. ‘like what you see’?

Vraag een Offerte aan!