responsive WordPress theme groundsailer media

Groundsailer Media

Groundsailer Media is een internationale business-to-business mediabedrijf dat meerdere digitale kanalen biedt voor het verbinden van lezers en fabrikanten op het gebied van behandeling van bulkgoederen, vloeistoffenbehandeling en recycling.

Opdracht:

Voor Sake Rietveld, eigenaar van Groundsailer Media, zijn er een aantal nieuwe websites gerealiseerd. Marcel Bootsman van Nostromo heeft gonzodesign ingehuurd voor het verwerken van de nieuwe huisstijl en het ontwerpen van een nieuwe layout voor deze 4 nieuwe websites (bulkinside.com, bulktech.nl, recyclinginside.com en fluidhandlingpro.com).

Oplossing:

Er is gekozen voor een WordPress Multisite netwerk met een uniforme Magazine layout, omdat de verschillende websites nagenoeg dezelfde functionaliteiten bevatten en dezelfde content indeling hebben.

Responsive WordPress Themes voor de GroundSailer Media sites, hier te zien op een tablet
fig.1: Responsive WordPress Themes voor de GroundSailer Media sites

De verschillende functionaliteiten van de site, welke zijn verwerkt door Marcel Bootsman in een aparte plugin, zijn o.a.: Custom Post Types, Custom Meta Boxes, gebruikersprofielen voor suppliers, uitgebreide homepage met widgets, banner rotatie en management, aanmelden van nieuws door bezoekers, inschrijven als leverancier en een Productgids, etc.

gonzodesign was ook verantwoordelijk voor het maken van de benodigde CSS (Cascading Style Sheets) files tbv. de opmaak van de websites. In overleg is er één standaard CSS file gemaakt waarin de standaard opmaak/styling van alle verschillende basis HTML-elementen worden gedefinieerd, en zijn er 4 aparte CSS files per Child Theme gemaakt voor oa. de huisstijl kleuren van de verschillende HTML-elementen.

Responsive WordPress theme voor Groundsailer Media
fig.2: De website heeft een overzichtelijke en uniforme Magazine layout

In de CSS files van deze sites wordt gebruik gemaakt van CSS3 Flexible Box Layout Module (kortweg: CSS Flexbox). Deze CSS specificatie bevat een uitgebreide set aan mogelijkheden om layouts te ontwikkelen waarbij de volgorde van je HTML-code veel vrijer is en standaard responsive is.

Ontwerp Specificaties

Platform/CMS: WordPress, Genesis Framework

Techniek: HTML5, CSS3, PHP, jQuery, Ajax

Responsive: Ja

Bijzonderheden: aparte plugin voor alle functionaliteit, CSS3 Flexbox, nadruk op SEO en performance.

Ook zo'n retesnelle en vette website, .. of mieters logo?

gonzodesign staat garant voor kwaliteit tegen een schappelijke prijs. Een geschikte partner voor zowel startende ondernemers, particulieren als het MKB. Met ruim 14 jaar ervaring in het ontwikkelen van websites, maar ook het ontwerpen van logo's, het opmaken van huisstijlen en andersoortig promotiemateriaal.

Offerte Aanvraag

Enneh, .. ‘like what you see’?

Vraag een Offerte aan!