Veelgestelde Vragen gonzodesign (FAQ)

Om potentiële klanten beter te kunnen helpen, geef ik hieronder antwoord op de meest gestelde vragen over o.a. proces, diensten, prijs, betaling, etc. Mocht je alsnog meer informatie nodig hebben of vragen hebben, dan kun je gerust contact met mij opnemen of mijn algemene voorwaarden bekijken.

1. Diensten & Werkzaamheden

Welke Diensten bied gonzodesign?

gonzodesign is gespecialiseerd in o.a. Front-end Web Design, WordPress Theme Ontwerp & Ontwikkeling, Gebruiksvriendelijkheid (UX), Webtoegankelijkheid, Zoekmachine Optimalisatie, Logo Design en Huisstijl Ontwerp.

Mijn cliënten komen allemaal uit verschillende branches, maar allemaal hebben ze behoefte aan een visuele oplossing voor een zakelijk probleem. Of het nu gaat om een bepaalde boodschap te communiceren met jouw doelgroep, het imago van jouw bedrijf te verbeteren of om gewoonweg meer producten te verkopen, .. ik kan helpen om dat te realiseren!

Als je hier meer informatie over wilt nalezen, bekijk dan svp mijn overzicht van de diensten die gonzodesign kan leveren voor u.

Doet gonzodesign al het werk zelf?

Ja. Ik doe zoveel mogelijk al het werk zelf, wat betekent dat wanneer een klant mij inhuurt, deze direct met mij samenwerkt – geen projectmanager of secretaresse die tussen jou, de opdrachtgever, en mij komen. Jij hoeft maar slechts één naam te onthouden: Jan.

Ik besteed mijn ontwerpwerk nooit uit, omdat de klant meestal kiest voor mijn stijl qua vormgeving. Indien nodig en overeengekomen, ken ik veel getalenteerde (WordPress) Developers voor de extra uitdagende projecten waar mijn developer skills gewoonweg tekort schieten, zoals het coderen van een custom plugin.

Kan gonzodesign ook mijn WordPress site onderhouden?

Ja. Jij kunt jouw WordPress website door gonzodesign laten onderhouden, naar aanleiding van je wensen en eisen die je stelt aan het onderhoud kan er een onderhoudscontract worden opgesteld.

Maar ook als je wijzigingen op uw website wilt laten doorvoeren, groot of klein, dan pak ik dat graag voor jou op. Zo heb jij aan gonzodesign een trouwe partner die ook na publicatie van jouw website, jouw WordPress site up-to-date, veilig en snel kan houden.

Kan gonzodesign mij helpen met domeinen, hosting enz.?

Ja. Ik kan voor jou de benodigde domeinnaam aanschaffen en je ook een hostingpartij van hoge kwaliteit aanraden. In het ideale geval zorg ik voor alles, vanaf de briefing tot de lancering van jouw website.

Voor alle duidelijkheid, gonzodesign zelf host jouw website niet! In overleg zal een hostingpartij gekozen worden waar jouw website het best kan worden ondergebracht. Ik heb een artikel geschreven over welke domeinextensie het best past bij jouw website en wat de vereisten zijn voor WordPress Hosting.

Werkt gonzodesign ook met/voor Startups?

Natuurlijk, .. eh, graag zelfs. Ik werk graag met startups en beginnende ondernemers, vanwege het feit dat een leeg canvas altijd een uitdaging is om een ​​geweldig project voor je bedrijf te starten. Dat is de reden dat ik startups een korting van 5 á max. 10% geef, afhankelijk van de scope van mijn werkzaamheden.

Design gaat niet alleen om esthetiek of functie. Startups hebben een geweldige kans om een ​​trouw publiek op te bouwen door hun klanten tevreden te maken. Ik heb een artikel geschreven over waarom ‘Design’ essentieel is voor Startups.

Welke hulpmiddelen en software gebruikt gonzodesign?

Een goede fineliner of potlood tezamen met een moleskine zijn de belangrijkste hulpmiddelen waaruit al mijn ideeën en hersenspinsels ontspruiten. Als het tijd is om digitaal te gaan, voor zowel het opmaken van jouw logo en/of huisstijl, kies ik altijd voor Adobe Illustrator om vector bestanden in aan te maken.

Voor Web Development gebruik ik SublimeText3 –met verschillende extensies– als mijn IDE. WordPress websites maak ik graag met behulp van WampServer, die ik als lokaal ontwikkelomgeving gebruik.

Maar het is belangrijk om te weten dat al mijn hulpmiddelen en/of Software gelicentieerd zijn of ik maak gebruik van Open Source tools waardoor ik er gratis mee kan werken.

Denk bij het laatste bijv. aan Slack en Trello, 2 geweldige tools om de communicatie tussen jou en mij overzichtelijker, duidelijker en gebundeld te houden.

2. Proces & Planning

Hoe verloopt het proces?

Nadat de projectspecificaties zijn afgerond en ik alle juiste vragen heb gesteld (bijv. vragenlijst website), ga ik aan de slag voor je.

Allereerst wordt er een probleemstelling gedefinieerd, (concurrent-) onderzoek gedaan, een strategie ontwikkelt en wordt er een definitieve planning gemaakt met milestones.

Dan volgt de feitelijke ontwerpfase, als er nog geen logo ontwerp is gemaakt, is dat de eerste stap waaraan zal worden gewerkt. Vervolgens worden de verschillende huisstijldragers ontworpen en een huisstijl handboek gemaakt (o.a. vaste kleuren en standaard lettertypes).

Als er al een bestaande huisstijl ontwerp is, wordt er gekeken hoe deze verder geïmplementeerd kan gaan worden in bijv. een website concept (middels wireframes of mockups etc.). Na goedkeuring van het concept zal de feitelijke bouw van de website pas gaan beginnen.

Daarna ontvangt jij als klant een digitale presentatie met het visuele ontwerp van de website en/of logo- en huisstijl concepten. Logo en huisstijl concepten worden via de mail naar jou verstuurd ter beoordeling. Websites worden tijdens de testfase gepresenteerd middels een klikbaar en werkend concept (inclusief functionaliteit WordPress CMS) op een test server.

Na goedkeuring van jou, worden alle benodigde files of codes (t.b.v. de website) geleverd in de originele bestandsformaten. Na de laatste aanbetaling van de klant wordt alles volledig eigendom van de opdrachtgever.

Uiteraard ontvang je tijdens het proces ook professioneel advies en ondersteuning. Het proces kan, afhankelijk van de services die jij als klant afneemt, uiteraard variëren.

Hoe lang duurt het om het project te voltooien?

Dit hangt uiteraard af van de exacte behoeften en hoeveelheid van diensten die jij als klant afneemt t.b.v. het totale project, maar de tijdschema’s variëren van twee weken tot 3 maanden. Ik werk niet aan meer dan twee projecten tegelijkertijd, dus elk project krijgt alle aandacht en mijn onvoorwaardelijke liefde.

Kan gonzodesign meteen beginnen aan mijn project?

Dat is mogelijk. Mijn focus ligt altijd op mijn huidige projecten en ik werk niet aan meer dan twee projecten tegelijkertijd.

Neem dus contact met mij op om mijn beschikbaarheid te controleren, aangezien dit voortdurend verandert.

Accepteert gonzodesign elk project?

Absoluut niet. Het creëren van een website of een merkidentiteit is een grote inspanning, dus er zal een synergie moeten ontstaan tussen de opdrachtgever en mijzelf om het project te laten slagen.

Als ik niet het gevoel heb dat de klant en gonzodesign een goed team vormen, of als ik denk dat ik niet de juiste ontwerper voor jouw project ben, zal ik jou dat zo snel mogelijk laten weten. Please, no hard feelings ?

Ik werk sowieso niet voor bedrijven of particulieren die haat zaaien of fake news verspreiden op het internet. Ik werk ook niet voor de porno industrie of andere branches die vormen van misbruik van mens, dier, natuur, etc. veroorzaken.

3. Prijs en betalingen

Wat kost het om een Website te laten maken?

Een hele goede vraag, iedereen wil immers vooraf weten hoeveel dingen zullen gaan kosten. De kosten van mijn diensten variëren afhankelijk van de behoeften van elk project.

Zo is de prijs voor het maken van een WordPress website afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals o.a. de door jou gewenste functionaliteiten. Zodra ik alle benodigde informatie heb, zal ik jou een prijsindicatie per email sturen.

Hoe worden de kosten berekent?

gonzodesign werkt projectmatig, dat wil zeggen dat ik een opdracht in onderdelen opsplits, waardoor jij op ieder moment inzicht hebt in de voortgang en de kosten van jouw opdracht.

Ik bereken de kosten van mijn diensten als een ‘fixed price‘. De kosten structuur is gebaseerd op de geselecteerde services, de complexiteit van functionaliteit en de grootte van het project. Elk project is anders ..

Uiteraard bied ik jou een eerlijke en overzichtelijke kostencalculatie, waarbij een goede samenwerking en de opbouw van een solide relatie centraal staan.

Welke betaalmethoden accepteert gonzodesign?

Voor de meeste projecten vraag ik een aanbetaling van 50% om het werk te plannen. Ik accepteer alleen betalingen via een bank overschrijving.

De laatste 50% wordt betaald bij voltooiing van het project, voorafgaand aan het vrijgeven van het definitieve bestanden/files, tenzij anders is overeengekomen.

Waarom moet ik een aanbetaling voor het project doen?

In het kort, om ervoor te zorgen dat jij als klant vanaf het begin hetzelfde niveau van betrokkenheid bij het project hebt als ik. Een aanbetaling vermindert het risico dat beide partijen nemen.

Zonder aanbetaling moet ik als ontwerper 100% van het financiële risico in het project dragen. Vooruitbetaling neemt een deel van mijn risico en plaatst het bij jou, de klant, maar over het algemeen is het gewoon eerlijker voor beide partijen.

Als de aanbetaling is ingesteld, kan ik de benodigde tijd voor jouw project inplannen en indien nodig andere projecten weigeren.

Wat is het restitutiebeleid?

Als ik al aan het project ben begonnen na ontvangst van de aanbetaling en jij besluit het project te annuleren, zal ik jouw aanbetaling niet terugbetalen.

Als disclaimer wil ik zeggen dat ik mijn projecten altijd heb voltooid en ik met jou werk totdat jij volledig tevreden bent met het uiteindelijk resultaat.

4. Overige Vragen

Waar komt je achternaam vandaan?

Mijn achternaam ‘Rajtoral’ is Tsjechisch van oorsprong, mijn ouders zijn in 1968 gevlucht uit Praag (na de inval van de Russen) naar Nederland.

Maar mijn voornaam hebben ze lekker makkelijk gehouden, .. gewoon Jan.

Waarom ben je ooit voor jezelf begonnen?

Ik ben mijn eigen bedrijf begonnen omdat ik er oprecht van geniet om elke dag iets moois te creëren dat een positieve invloed kan hebben op anderen.