In het eerste artikel uit deze reeks heb ik al een aantal WordPress foutmeldingen en de betreffende oplossingen benoemd, zoals ‘500 Internal Server Error‘, ‘Error Establishing Database Connection‘ en het ‘White Screen of Death‘.
In dit 2de deel zal ik nog een aantal andere foutmeldingen in WordPress onder de loep nemen en oplossingen aandraven om deze problemen te verhelpen.
#Connection Timed Out
De ‘connection timed out’ foutmelding in WordPress kan optreden als jouw website de server zwaar belast. Je hebt waarschijnlijk deze fout zien optreden nadat een site enige tijd heeft geprobeerd te laden (ook wel een HTTP ERROR 504 genoemd).
Dit kan verschillende redenen hebben, waarvan de meest voorkomende is dat jouw website niet over de middelen beschikt die nodig zijn om goed te functioneren. Als je bijvoorbeeld shared hosting gebruikt, kan een andere site de bronnen van de server overschrijden. Of misschien heeft jouw site de maximaal toegestane bandbreedte overschreden?
Oplossingen:1. Verhoog de PHP memory limit
Deze fout verschijnt meestal als WordPress niet genoeg geheugen heeft om mee te werken. Wanneer dit het geval is, moet je het geheugenlimiet in je wp-config.php
bestand verhogen. Hiertoe plaatst je de volgende regel code aan het einde van jouw wp-config.php
bestand (net boven de regel: /* That's all, stop editing! Happy blogging. */
):
define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');
Hierdoor wordt het geheugenlimiet verhoogd naar 64 MB (je kunt deze indien nodig ook instellen op 128 MB of 256 MB). Als hiermee jouw fout niet wordt opgelost, schakel dan alle plugins uit en schakel over naar het default thema.
2. Verhoog de maximale ‘execution time’
Het php.ini
bestand is geen WordPress Core bestand, dus als je niet zeker weet hoe je het moet bewerken, neem dan contact op met jouw hostingprovider om hun te vragen de maximale execution time te verhogen.
In het geval dat je wel toestemming heeft om de inhoud van het bestand te bewerken, voeg dan onderstaande code toe aan jouw php.ini
bestand:
max_execution_time = 60;
3. Zoek een andere (betere) hostingprovider
Als je deze fout meerdere keren ziet optreden, kun je altijd overwegen om jouw hostingpakket te upgraden. Met een beter hostingpakket kun je vertragingen en downtime voorkomen, omdat je website meer serverbronnen zal hebben en niet zal worden beïnvloed als andere websites (op dezelfde server) een enorme hoeveelheid verkeer krijgen.
Heb je een maatwerk WordPress project in gedachten?
Een goede beveiliging, snelle laadtijd, flexibele bedrijfsintegratie, unieke vormgeving en beter gebruiksgemak zijn de meest voor de hand liggende onderscheidende factoren om te kiezen voor een op maat gemaakt WP thema. gonzodesign bouwt zoekmachine vriendelijke en responsive WordPress websites met aandacht voor detail.
WordPress Ontwikkeling#Parse Error/Syntax Error
De Parse/Syntax foutmelding verschijnt meestal direct nadat je code heeft aangepast of toegevoegd aan jouw WordPress thema. Het betekent in feite dat je een fout heeft gemaakt in een gedeelte van die code. Dit kan iets simpels zijn als een misplaatste komma of haakje. Kleine fouten zoals dit zijn gemakkelijk over het hoofd te zien, vooral als je jouw eigen code toevoegt .. daarom kan deze fout een beetje frustrerend zijn.
Dit resulteert in een PHP Parse Error en je ziet een melding zoals hieronder is afgebeeld:
Oplossing:1. Verwijder of bewerk jouw (toegevoegde) code
Wanneer jij je bestanden niet via de WordPress Editor in het dashboard kunt bewerken, kun je het beste een FTP-client gebruiken. Een FTP-client geeft toegang tot de bestanden van je site via de FTP server. Het is vergelijkbaar met de manier waarop je de bestanden van jouw site opent via jouw webhost in een control panel.
Je kunt nu de code die je het laatst heeft toegevoegd verwijderen of de code in de juiste syntaxis schrijven. Als je klaar bent met het verwijderen en/of bewerken van de code, sla het bestand op en upload het terug naar jouw site op dezelfde plaats, waarbij het originele bestand wordt overschreven. Ga naar je WordPress site en vernieuw de pagina en jouw site zal weer werken.
#Memory Exhausted Error
Een ‘Memory Exhausted Error’ fout betekent dat je WordPress installatie niet genoeg geheugen heeft om te bereiken wat jij wilt. De belangrijkste oorzaak is wanneer een WordPress plugin of een script de standaard geheugenlimiet uitput.
Oplossingen:1. Verhoog de PHP memory limit
Volg hiervoor de stappen zoals bij Connection Timed Out – oplossing 1 – worden vermeld.
2. Verhoog de maximale ‘execution time’
Volg hiervoor de stappen zoals bij Connection Timed Out – oplossing 2 – worden vermeld.
#Cannot modify header information
Als je deze waarschuwing ontvangt dat WordPress de ‘Header Information’ niet kan wijzigen en dat de headers al zijn verzonden (HEADERS ALREADY SENT), betekent dit meestal dat je overbodige witruimtes (bijv. enters, spaties) hebt aan het begin of aan het eind van WordPress bestanden.
Als je dit probleem ondervindt wanneer je zojuist WordPress hebt geïnstalleerd, is de kans groot dat je mogelijk een syntaxisfout in wp-config.php
heeft gemaakt.
1. Verwijder de witruimtes in het betreffend bestand
Om het probleem met de witruimtes op te lossen, moet je eerst weten waar het gebeurt. Gelukkig laat het foutbericht zien welk bestand en welke regel in het bestand je de fout moet zoeken. Verwijder de spaties vóór, tussen of na de begin <? php
en de laatste ?>
PHP-tags
Houd er rekening mee dat deze foutmelding mogelijk meerdere keren op de pagina wordt weergegeven, wat betekent dat er meerdere bestanden zijn die moeten worden hersteld.
2. Upload een nieuwe kopie
Wanneer je het foutbericht leest en je bemerkt dat het defecte bestand deel uitmaakt van de WordPress Core of dat het een bestand van een plugin of een thema is, is er een snelle oplossing beschikbaar.
- Als het een plugin of themabestand is, kun je het verwijderen en opnieuw installeren.
- Als een WordPress Core bestand de fout veroorzaakt, kun je een nieuwe kopie downloaden van WordPress en het ZIP-archief uitpakken naar je harde schijf. Zoek het bestand dat de fout veroorzaakt op je site en vervang het bestaande bestand op jouw server door de nieuwe kopie.
UTF-8
.Conclusie
Foutmeldingen in WordPress zijn redelijk zeldzaam, maar als het gebeurt, kan het behoorlijk frustrerend zijn. Het oplossen van de meeste problemen die je tegenkomt, is meestal echter gemakkelijker dan op het eerste gezicht lijkt.
Wanneer je zelf geen ervaring heeft met FTP en een code-editor niet machtig bent, kun je ook de foutmelding in de reacties vermelden. Hopelijk kan ik jou aan de hand van de foutmelding verder helpen of dit probleem voor je oplossen.
Nog Geen Reacties
Sorry, maar het is niet (meer) mogelijk te reageren op dit artikel.