Mobiele Navigatie

Eh, .. Wat is Responsive Web Design?

Nu het surfen op internet zich verspreidt naar smartphones, tablets, laptops en zelfs televisies van allerlei formaten wordt het lastiger om goede content te leveren op de verschillende schermresoluties en browsers.

Responsive Web Design (term bedacht door Ethan Marcotte in 2010) maakt het mogelijk om een website in één enkele versie te optimaliseren voor verschillende schermresoluties. De website past zich aan op de grootte van het scherm zonder in te boeten aan content of functionaliteit.

Responsive Web Design

Responsive Web Design

Wat zijn de Voordelen van RWD?

Het grootste voordeel is dus dat er maar één website gemaakt hoeft te worden, die zich automatisch aanpast aan het beeldscherm formaat van de bezoeker. Dit houdt tevens in dat onderhoud en (tekst)aanpassingen vanaf één centraal punt beheerd kunnen worden.

Eén website geoptimaliseerd voor alle platformen!

Een responsive website zal een prettige gebruikservaring bieden op mobiele apparaten en kan zodoende de verkoop van uw online produkten of diensten verhogen.

Maar responsive design kan ook worden toegepast om een e-mailing optimaal leesbaar te krijgen op een smartphone, waarbij er niets van de functionaliteit of content in de e-mail verloren gaat. Goed klikbare tekstlinks of knoppen zijn erg belangrijk, omdat je mobiele lezers niet langer werken met hun muis, maar met de duim of wijsvinger.

Ik heb een artikel geschreven over de verschillende voordelen om voor een responsive aanpak van uw website te kiezen: Het Belang van Responsive Web Design (RWD)

Waarom ‘Responsive’ gaan?

Het grote aantal verschillende smart phones, tablets, platforms en browsers waarop uw site moet werken groeit snel elke dag. Naarmate meer mensen wennen aan het surfen op internet via hun smartphones en tablets, zal de “responsive” aanpak binnenkort de norm zijn.

Responsive webdesign is hiervoor op dit moment in mijn ogen de beste aanpak. Ondanks dat RWD misschien niet voor 100% van alle websites de beste strategie is, voor 80% van alle bedrijven zou het een goede zet om een responsive website te (laten) ontwikkelen.

Met ±70 procent marktaandeel in Search, stelt Google zelfs dat Responsive Web Design de aanbevolen mobiele configuratie is, en ze gaan zelfs zo ver om te verwijzen naar responsive web design als de beste praktijk voor een vindbare site in zoekmachines!

Alle responsive websites worden W3C gevalideerd (met uitzondering van 3rd party codes) en zoekmachine vriendelijk opgeleverd. RWD websites en webshops worden vanuit een strategisch marketing oogpunt ontwikkeld zodat het maximale rendement uit de website gehaald kan worden.

Om goed te weten waar ik mijn klanten beter kan helpen hun doelgroep te bereiken, begin ik met een gedegen analyse. Ik maak creatieve, vernieuwende ontwerpen met aandacht voor detail. Performance, Gebruikersvriendelijkheid en Webtoegankelijkheid staan hoog in het vaandel.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan middels het contact formulier, ik ga graag samen met u kijken of Responsive Web Design de juiste strategie zou kunnen zijn voor uw website of webshop.

Offerte Aanvraag

Meest Recent Project

Leerschoon M/V

Colofon