Waaraan moet een ‘goed’ logo voldoen?

Een professioneel logo ontwerp zorgt voor herkenbaarheid, benadrukt het onderscheidende vermogen en de geloofwaardigheid van jouw bedrijf, product of dienst t.o.v. jouw concurrentie én zorgt tevens voor een positieve representatie (positionering in de markt).

Ik heb een artikel geschreven met de belangrijkste criteria waaraan een goed logo moet voldoen: Checklist Logo Ontwerp voor Klanten.

Een heldere Briefing is het allerbelangrijkste

Om een goed logo te kunnen ontwerpen is het noodzakelijk om te weten wat de doelen zijn van een organisatie, welke doelgroep dient te worden bereikt, etc. Specifieke doelstellingen of strategieën van een bedrijf kunnen ook een voorname rol in het logo ontwerp spelen.

Na het invullen van de logo vragenlijst en door met de klant de doelgroep, de gewenste uitstraling en andere relevante informatie te hebben overlegd, worden de doelstellingen voor het logo ontwerp in kaart gebracht.

I love Logo Design

Idee- en Conceptfase Logo Ontwerp

Tijdens het logo ontwerp proces laat ik mijn inspiratie ook beïnvloeden door een uitgebreide research naar de doelgroep, branche en concurrentie. Daarna ga ik alles op papier visualiseren om vervolgens de beste schetsen verder digitaal (vector bestand) uit te werken.

Vervolgens zullen er 3 à 5 logo voorstellen per mail worden gepresenteerd. Door het geven van feedback(s) maak jij ook deel uit van de concept fase.

Uitwerken en Verfijnen van Logo Concepten

Bij sommige klanten zijn er soms twee correctierondes nodig. Bij andere soms wel drie of meer. Ik blijf net zo lang aan jouw logo werken tot dat deze 100% past bij jouw bedrijf of product.

Digitale Aanlevering Logo

Pantone™ (PMS) Kleuren en de gekozen typografie (oa. lettertypes) worden in overleg met de opdrachtgever vastgelegd in een Logo Handboek. Eindproducten zijn zowel vectoriële, volledig schaalbare lijntekeningen in c-PDF en .EPS formaat (voor de drukker) als ontwerpen in pixel formaat zoals .jpg, .gif, .bmp formaten voor gebruik in e-mail, office-software en website.

Doorlooptijd voor het ontwerpen van een succesvol logo duurt gemiddeld 1 tot 3 weken. Na het voldoen aan alle betalingsverplichtingen wordt jij eigenaar van het ontworpen logo (lees ook onze Algemene Voorwaarden).