Een professioneel logo ontwerp zorgt voor herkenbaarheid, benadrukt het onderscheidende vermogen en dus de geloofwaardigheid van jouw bedrijf, product of dienst t.o.v. jouw concurrentie. Een professioneel logo design vormt de basis van de merkstrategie en positionering van een onderneming.

Investeren in een maatwerk logo ontwerp geeft je een voorsprong op je concurrenten. Het helpt de zichtbaarheid van jouw merk te vergroten en erkenning te creëren voor jouw merk in de branche. Een op maat gemaakte logo zal je startup zeker helpen om je te onderscheiden van de rest.

Wat is een logo of beeldmerk?

Een logo is een grafisch teken of embleem, bestaande uit teksten, beelden, vormen, of een combinatie van deze drie om de naam en het doel van een onderneming uit te beelden. Het moet echter meer zijn dan alleen maar een symbool van merkidentificatie. Een doordacht ontworpen logo brengt ook jouw merkboodschap over en creëert een emotionele band met jouw doelgroep.

Om te begrijpen wat een goed logo goed maakt, moeten we eerst het doel ervan begrijpen. Behalve dat een logo een visuele identiteit voor een merk is, werkt het ook als een sterk communicatiemiddel. Bedrijven hebben een middel nodig om hun producten of diensten te laten opvallen tussen hun concurrenten.

Een heldere Briefing is het allerbelangrijkste

Om een goed logo ontwerp te kunnen maken is het noodzakelijk om te weten wat de doelen zijn van een organisatie, welke doelgroep dient te worden bereikt, etc. Specifieke doelstellingen of strategieën van een bedrijf kunnen ook een voorname rol in het logo design spelen.

Ik heb een artikel geschreven met de belangrijkste criteria waaraan een goed logo ontwerp moet voldoen: Checklist Logo Ontwerp voor Klanten.

Na het invullen van mijn logo vragenlijst en door met de klant de doelgroep, de gewenste uitstraling en andere relevante informatie te hebben overlegd, worden de doelstellingen voor het logo in kaart gebracht.

I love Logo Design

Idee- en Conceptfase Logo Ontwerp

Tijdens het logo design proces laat ik mijn inspiratie ook beïnvloeden door een uitgebreide research naar de doelgroep, branche en concurrentie. Daarna ga ik alles op papier visualiseren om vervolgens de beste schetsen verder digitaal (vector bestand) uit te werken.

In eerste instantie zullen er 3 à 5 logo voorstellen per mail worden gepresenteerd. Door het geven van feedback(s) maak jij ook deel uit van de concept fase.

Uitwerken en Verfijnen van Logo Concepten

Bij sommige klanten zijn er soms twee correctierondes nodig. Bij andere soms wel drie of meer. Ik blijf net zo lang aan jouw logo ontwerp werken tot dat deze 100% past bij jouw bedrijf of product.

Digitale Aanlevering Logo Ontwerp

Pantone (PMS) Kleuren en de gekozen typografie (oa. lettertypes) worden in overleg met de opdrachtgever vastgelegd in een Logo Handboek. Eindproducten zijn zowel vectoriële, volledig schaalbare lijntekeningen in c-PDF en .EPS formaat (voor de drukker). Maar ook ontwerpen in pixel formaat zoals .jpg, .gif, .bmp formaten voor gebruik in e-mail, office-software en website.

Doorlooptijd voor het ontwerpen van een succesvol logo duurt gemiddeld 1 tot 3 weken. Na het voldoen aan alle betalingsverplichtingen wordt jij eigenaar van het ontworpen logo (lees ook onze Algemene Voorwaarden).