Laat een uniek én professioneel bedrijfslogo ontwerpen

Een goed logo ontwerp is belangrijk voor elk bedrijf of merk. Het vormt namelijk de eerste indruk van potentiële klanten of partners. Een logo of beeldmerk is het fundament van de huisstijl van een bedrijf. Maar waar moet een effectief en goed bedrijfslogo aan voldoen?

Een professioneel bedrijfslogo:

  • zorgt voor de naamsbekendheid en herkenbaarheid van jouw bedrijf of merk.
  • benadrukt het onderscheidende vermogen en de geloofwaardigheid t.o.v. je concurrenten.
  • moet eenvoudig en onvergetelijk zijn, en bovendien passen bij de identiteit en doelen van jouw bedrijf.
  • vormt de basis van de merkstrategie en marktpositionering van jouw onderneming.
  • is van belang voor al je communicatie uitingen (o.a. sociale media).

Behalve dat een logo een visuele identiteit voor je bedrijf is, werkt het ook als een ijzersterk communicatiemiddel. Een goed bedrijfslogo is dus onmisbaar! Maar niet ieder logo is zomaar sterk. Een goed bedrijfslogo moet ook voldoen aan verschillende (technische) eisen, zeker als het gaat om een logo voor op je website, bedrijfskleding of op je visitekaartje.

Daarom is het belangrijk om te investeren in een professioneel bedrijfslogo design. Het geeft je een voorsprong op je concurrenten, helpt de zichtbaarheid van jouw merk te vergroten en erkenning te creëren voor jouw bedrijf in de branche.

Wat is een logo of beeldmerk?

Een logo is een grafisch teken of embleem, bestaande uit teksten, beelden, vormen, of een combinatie van deze drie om de naam en het doel van een onderneming uit te beelden. Wanneer je alleen gebruik maakt van een woord of naam in je bedrijfslogo dan noemen we dat een woordmerk.

Maar een goed bedrijfslogo moet echter meer zijn dan alleen maar een symbool van merkidentificatie. Een goed doordacht ontworpen logo brengt ook jouw merkboodschap over en creëert een emotionele band met jouw doelgroep.

Een professionele logo ontwerper kan een waardevolle aanwinst zijn om je door het proces te begeleiden en je te helpen een logo te creëren dat de unieke identiteit van je merk nauwkeurig weerspiegelt.

#Een heldere briefing is het allerbelangrijkste

Om een goed logo ontwerp te kunnen maken is het noodzakelijk om te weten wat de doelen zijn van een merk of bedrijf, welke doelgroep dient te worden bereikt, etc. Maar specifieke doelstellingen, imago verandering, USP’s of strategieën kunnen ook een voorname rol in het bedrijfslogo design spelen.

Na het invullen van mijn logo vragenlijst en door met de klant de doelgroep, de gewenste uitstraling en andere relevante informatie te hebben overlegd, worden de doelstellingen voor het ontwerp van het bedrijfslogo in kaart gebracht.

I love Logo Design - Bedrijfslogo ontwerp met liefde!

Idee- en conceptfase bedrijfslogo

Aan het begin van het ontwerp proces laat ik mijn inspiratie ook beïnvloeden door een uitgebreide research naar de doelgroep, branche en concurrentie. Daarna ga ik alles op papier visualiseren om vervolgens de beste schetsen verder digitaal (vector bestand) uit te werken.

In eerste instantie zullen er 3 à 5 logo voorstellen per mail worden gepresenteerd. Door het geven van feedback maak jij ook deel uit van de concept fase.

Uitwerken en verfijnen van logo concepten

Na afloop van de feedbackronde, wordt er 1 logo concept gekozen om mee verder te gaan. Bij sommige klanten zijn er soms twee correctierondes nodig. Bij andere soms wel drie of meer. Ik blijf net zo lang aan het ontwerp van je logo werken tot dat deze 100% past bij jouw bedrijf of merk.

#Digitale aanlevering bedrijfslogo

Pantone (PMS) kleuren en de gekozen typografie (lettertypes) worden vervolgens -in overleg met jou, de opdrachtgever- vastgelegd in een Logo Handboek. Vectoriële, volledig schaalbare, lijntekeningen lever ik in c-PDF, .EPS formaat (voor de drukker) en .svg formaat voor op de website. Maar ook ontwerpen in pixel formaat zoals .jpg, .gif, .bmp formaten voor gebruik in bijvoorbeeld e-mail en MS Office software.

Doorlooptijd voor het ontwerpen van een succesvol bedrijfslogo duurt gemiddeld 1 tot 3 weken. Na het voldoen aan alle betalingsverplichtingen wordt jij eigenaar van het ontworpen bedrijfslogo (lees ook onze Algemene Voorwaarden).

gonzodesign vertelt het verhaal van jouw merk of bedrijf. Niet met woorden maar met een visuele stijl. Een logo, huisstijl of een website die precies dat uitstralen wat jij doet en precies de doelgroep aanspreekt voor wie jij het doet. Meer weten? Neem dan contact met mij op ..