Als u ondernemer bent, moet alles worden overwogen om uw zakelijk succes te garanderen. Wanneer u een website heeft, moet er gekeken worden naar alle aspecten om zo optimaal mogelijk meer bezoekers naar uw site te krijgen. Een snelle laadtijd is een van deze aspecten.

Het Belang van een ​​Snelle Website

Als uw website langzaam laadt, zullen uw bezoekers niet lang op uw pagina blijven. Elke seconde telt als het gaat om het laden, en tegenwoordig willen mensen direct resultaat. Uw site moet snel te openen zijn, en als het niet lukt, kan dit betekenen dat u minder bezoekers en conversies zult krijgen. Daarnaast is de hoge penetratiegraad van mobiel internet een belangrijke reden om je website zo snel mogelijk in te richten.

Sinds 2010 is de snelheid van uw website ook een belangrijke factor voor het bepalen van uw rankings in Google. Hoe sneller de website, hoe eerder u bovenin de zoekresultaten zult komen. Het loont dus om te investeren in de snelheid van uw website. De laadtijd van de pagina’s wordt bepaald door de complexiteit en hoe ‘zwaar’ de pagina is.

Voordelen van Google PageSpeed

Google PageSpeed is een gratis en gebruiksvriendelijke tool die naast het analyseren van de inhoud van uw site, ook ideeën en suggesties biedt voor het versnellen van de laadtijd per webpagina. Er zijn ook web extensies voor Firefox en Chrome beschikbaar, dus te gebruiken met vrijwel elke browser.

Snel en geoptimaliseerde pagina’s leiden tot een goede vindbaarheid in zoekmachines en daarmee de kans om een bredere doelgroep te bereiken, een efficiënte manier van communiceren, .. en betere conversies. PageSpeed is ontworpen om u te helpen de prestaties van uw website te optimaliseren.

Hoe kan Google PageSpeed uw site Optimaliseren?

PageSpeed kijkt naar de gehele pagina en de inhoud ervan, en doet suggesties voor verdere verbetering van de snelheid van de laadtijd. Nadat u de optie ‘Analyseer uw website online’ heeft gekozen, typ de domeinnaam in van uw site. Vervolgens worden suggesties gegenereert door Google voor een snellere laadtijd van uw site.

De suggesties hebben ook een prioriteit – hoog [H], gemiddeld [M] of laag [L] – zodat u weet welke veranderingen als eerste gedaan moeten worden om de snelste laadtijd te garanderen voor uw pagina. Als u alle aanbevelingen opvolgt, krijgt u het maximale cijfer en presteert de website optimaal voor uw bezoekers.

Uit onderzoek is gebleken dat in het afgelopen jaar de gemiddelde websites ongeveer 25% zijn gegroeid qua bestandsgrootte. Afbeeldingen zijn altijd de grootste ‘boosdoeners’ puur en alleen al op basis van bestandsgrootte, maar ook de toename van (asynchroon geladen) JavaScripts vormt een gevaar voor de prestaties van uw website.

Plaatjes

Zorg er in ieder geval voor dat er niet te zware plaatjes gebruikt worden in de vorm van hoge resolutie foto’s. Wanneer u deze foto’s zou willen printen of laten drukken, is een hoge resolutie uiteraard wel van belang. Op het web is dit niet nodig, 72 dpi is meer dan voldoende. Hoe ‘groter’ een plaatje, hoe langer de laadtijd.

Een zeer handige tool hiervoor is Yahoo’s SmushIT. Upload de plaatjes of knip/plak de URLs van de plaatjes op uw website om ze vervolgens ‘lossless’ te comprimeren. Lossless betekent hier dat er geen onnodige bandbreedte verloren gaat aan het verwerken van zinloze data. Er is ook een WordPress Plugin WP-Smush-It als u een website draait onder WordPress.

Ik heb een artikel geschreven met meer informatie over het comprimeren en optimaliseren van uw afbeeldingen voor het web: Handige Web App’s voor Afbeelding Optimalisatie.

Ik hoop dat de informatie nuttig is bij het ​​versnellen van uw laadtijd! Gebruikt u Google PageSpeed​​? Welke andere instrumenten en methoden gebruikt u om uw site snel te houden?

Of heeft u hulp nodig? Wilt u graag uw website sneller en beter vindbaar maken, maar heeft u er zelf geen tijd voor? Neem dan contact met mij op, ik help u graag.

Deel dit Bericht:

Categorie: webdesign | Tags: ,

Auteur: Jan Rajtoral

Jan Rajtoral is een ervaren grafische vormgever en webdesigner. Hij heeft een ruime ervaring met User Experience (UX), Responsive Web Design (RWD) en WordPress Ontwikkeling & Thema Ontwerp. Maar hij ontwerpt en ontwikkelt ook logo’s en huisstijlen, waarbij hij streeft naar merkconsistentie in het hele ontwerp.